Pastasallad med chicken nuggets och fetaost



Ingredienser:
  • Chicken nuggets, frusna 700 gr
  • Tortiglionipasta, en portion
  • Soltorkade tomater
  • Fetaost, 200 gr
"Kryddor":
  • Rhode island-dressing

Sallad:
  • En halv gurka
  • Ca 3 blad isbergssallad
  • En halv låda körsbärstomater


Idag hade jag lektioner inne på KTH:s stora campus, och ni andra som har pluggat där vet kanske hur svårt det är att hitta en microvågsugn att värma maten i. Så idag försökte jag inte ens utan det fick bli en pastasallad på Bullens.
Så i de dagar jag blir tvungen att äta lunch inne på stora campus blir det antingen att köpa mat (vilket tyvärr blir rätt dyrt i längden) eller ha med någon slags sallad eller liknande som inte behöver värmas. Så idag bestämde jag mig för att göra en pastastallad!


Min favorit att ha i pastasallader är stekt kyckling med olika kryddningar, men idag hittade jag chicken nuggets mycket billigare än vad kycklingen kostade, så det fick bli det istället.


Enkelt va det också, 15 minuter i ugnen -> done!
Sen kokar man upp vattnet och lägger i pastan. I och med att man har så mycket annat i så räcker det med motsvarande den pastan man brukar använda för en portion när man äter det med exempelvis köttfärssås eller något liknande.
Medan kycklingen låg i ugnen och pastan kokar kan man passa på att skära upp grönsakerna.
Dagens grönsaker va standardutbudet: Isbergssallad, gurka och körsbärstomater.


Helt onödigt att skära bort skalet på gurkan, men det är kul att skära i gurka så det fick bli så idag.

Det är bara att skära upp allt och lägga det i bunken, inte så spännande att se på.


Inte säker på om soltorkade tomaterna skulle räknas till vanliga ingredienser eller grönsakerna, men det spelar ingen större roll. Om du har hela så skär upp dem. Är de redan strimlade så kan man ha i dem direkt i salladen.


Skär upp nuggetsen... nuggeterna... nugg... de friterade kycklingbitarna i 2-3 delar så de är lagom stora.

Ungefär nu borde pastan vara klar, så där är det bara att hälla i den med.

Se till att blanda om allt ordentligt.



Smula fetaosten ordentligt, tänk "storleken av gruskorn".


Nån mer än jag som tycker det ser ut som popcorn?


Sen är det klart!

Lägg fetasmulorna på sidan och häll över lite Rhode Island-dressing och ät.

Det räcker till 2 riktigt ordentliga skålar sallad, så jag har i alla fall matlåda till imorgon med. Dessutom tog det bara 15-20 minuter att göra (den tid det tar för kycklingen i ugnen). Gott, snabbt och enkelt. Enjoy!

Är det förresten någon som vet vad plural-ändelsen av chicken nugget är?



Don't forget to kiss your cook!
/Micke

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Jag skulle säga "chicken nuggetsarna" , men det kanske är bondska? :P

2010-11-04 @ 22:24:03
URL: http://rebeccasjostrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0