Kimchiförsök fortsättning


Där har alltså min kimchi legat pressad i 2 dygn i rumstemperatur. Har gått och kollat till den då och då, luktat lite på den och sett till att inget runnit över.



Tog fram och undersökte paketet, men det luktade faktiskt helt okej! Det verkar väl lovande i alla fall?


Så vad tror ni då? Rutten vitkål eller awesome kimchi? Efter 2 dagar utanför kylskåpet hade det ju kunnat gå åt båda hållen. Fick smaka för att avgöra...


Ja hörni, med tanke på den mängden sambal oelek jag använde så är det inte så konstigt att det va väldigt starkt!
Men det va definitivt inte ruttet! Och det va inte heller helt olikt kimchi... Men mer än en smakbit vart jag däremot inte sugen på att äta, så resten åkte i soporna. Men nu vet jag i alla fall att det går att göra det hemma.

Fast nästa gång blir det med fler ingredienser (gurka, ingefära och lite annat), rätt chili istället för sambal oelek och så ska jag försöka ha det i burkar istället för inplastat. Eller så provar jag en av varje för att se vilken som funkar bäst...
Nåja vi får helt enkelt se nästa gång!


Don't forget to kiss your cook!
/Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0