Kyckling- och linslasagne med soltorkade tomater


Jag va aldrig så himla mycket för vegetarisk mat förut, men en sak som jag verkligen gillade var lasagne gjord med linser. Tyvärr har jag aldrig vetat hur man kokar linser, men det fick jag lära mig hemma hos en god vän som jag va och lagade middag hos innan hon åkte till Australien. Det va ju inte ett dugg svårt så då kände jag att jag inte längre hade någon anledning att inte börja använda det i matlagningen!
Många negationer i den meningen, läs den igen långsamt ifall ni inte hann med.

Nu blev det dock inte vegetarisk lasagne, men det kommer vid nåt annat tillfälle!


Ingredienser:
  • Kycklingfiléer - 2st
  • Röda linser - ca 2 dl
  • Knorr lasagne fuskpaket
  • Soltorkade tomater
  • Turkisk yoghurt

Kryddor:
  • Basilika
  • Pommes frites-krydda
  • Paprikakrydda
  • Franska örter

Sallad:
  • Isbergssallad
  • Körsbärstomater
  • Vanlig salladsdressing



Tillagning:
Om du, till skillnad från mig, kan ha 2 plattor igång samtidigt som ugnen så värm upp den till 200 grader. Ta sedan och mät upp 2 dl linser och 6 dl vatten. Ha i salt och koka upp.

Röda linser behöver inte blötläggas innan de tillagas.
Sen är det bara att koka linserna på samma sätt som man kokar ris. När det har kokat upp så dra ner plattan till 2an och lägg locket på snedden. Rör om ofta och se till att linserna inte bränner fast. När det är bara liiiiiite lite vatten kvar i botten så är de klara (och det ser lite grötigt ut).



Medan linserna kokar upp och sen puttrar på spisen så passar man på och skär kycklingen i små bitar. I med lite smör i stekpannan och stek.


Ta sedan fram lasagnepaketet och blanda fuskpåsens (som följer med) innehåll med lite mindre än en liter vatten.


Häll i blandningen med kycklingen och koka upp.


När linserna har kokat klart så rör ner dem i såsen och blanda ut det. Linserna ger det en tjockare konsistens som passar bra i lasagnen. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor och lagg ner dem i såsen med.


Blanda i 2 stora skedar turkisk yoghurt och låt såsen koka vidare.
Krydda med Basilika, Pommes frites-krydda, Paprikakrydda och Franska örter. Smaka av lite då och då tills du känner att du fått den där perfekta smaken.


Börja med ett lager sås i botten av formen och varva sen med pastaplattor och sås. Alltså:
-Sås-
-Plattor-
-Sås-
-Plattor-
-Sås-
-Plattor-
-Sås-

Den här lasagnen hade jag inte ett lager ost på högst upp, men det funkar jättebra utan. Ställ in den i ugnen i 30-35 minuter.


Dela körsbärstomaterna och bryt av några blad isbergssallad för att få lite friskhet till rätten.

Titta mamma, jag äter grönsaker!

Det bra med lasagne är att den sköter sig själv under den där halvtimmen den står i ugnen. Då kan man passa på att göra andra roliga sakerna, typ som att diska, skura av spisen eller gå ut med soporna... Eller om man nu mot förmodan kan komma på något annat roligare.
Så, kom på något kul att göra den där halvtimmen, och sen kan ni äta er egna kyckling- och linslasagne med soltorkade tomater!


And don't forget to kiss your cook!
/Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0